[VIDEO] Seorang Pekerja Sedang Memotong Besi. Apa Yang Jadi Lepas Besi Itu Berjaya Di Potong Sangat MENGEJUTKAN !!!

Seorang pekerja lelaki berpengalaman dilihat sedang memotong besi menggunakan alat cutting torch. Saksikan video ini sampai habis kerana apa yang berlaku apabila besi itu berjaya di potong adalah sangat MEMERANJATKAN !!! Betul-betul di luar jangkaan…

[VIDEO] Seorang Pekerja Sedang Memotong Besi. Apa Yang Jadi Lepas Besi Itu Berjaya Di Potong Sangat MENGEJUTKAN !!!| Seorang pekerja yang membuat kerja-kerja potongan & kimpalan atau lebih dikenali sebagai welder ini telah dinasihatkan oleh rakannya supaya tidak berada di kedudukan itu semasa membuat kerja-kerja pemotongan. Akan tetapi oleh sebab yang memberi nasihat adalah lebih muda daripadanya, maka dia sengaja mengendahkan nasihat itu. Pekerja ini adalah seorang yang berpengalaman dalam bidang kimpalan & potongan.

Namun orang yang berpengalaman tidaklah semuanya betul. Nasihat rakannya tadi ternyata amat tepat kerana selepas besi itu berjaya di potong, besi itu telah melantun naik & melanggar kepalanya menyebabkan dia luka kecil di kepala. Nasib baiklah dia hanyalah mengalami luka kecil & bukanlah luka besar. Dari segi pemakaian PPE (pakaian perlindungan diri) dia juga sepatutnya memakai safety helmet, baju keselamatan (fire retardant coverall), sarung tangan keselamatan & juga kena menyediakan alat pemadam api untuk kegunaan kecemasan kerana semua kerja-kerjanya melibatkan percikan api yang boleh menjadi punca kebakaran. Oleh itu marilah kita sama-sama menjaga keselamatan diri semasa bekerja, dirumah mahupun semasa bercuti. Ingatlah orang yang tersayang.

https://www.facebook.com/InspiredLifePage/videos/1272219452900605/

Sumber: NTD Inspired Life

Reply