Didatangi Budak Lelaki Yang Minta Makanan. Pasangan Ini TERKEJUT Bila Lihat Apa Yang Budak Itu Lakukan Selepas Dapat Makanan !!!

SePasang suami isteri yang didatangi seorang budak lelaki yang meminta makanan daripada mereka. Kerana kasihankan budak tersebut mereka pun membelikan makanan kepada budak tu, lepas dah dapat makanan terkejut pasangan tersebut bila tengok budak tu….

Didatangi Budak Lelaki Yang Minta Makanan. Pasangan Ini TERKEJUT Bila Lihat Apa Yang Budak Itu Lakukan Selepas Dapat Makanan !!! | Ramai budak jalanan yang masih kecil dan memerlukan makanan dan perlindungan. Mereka hanya meminta ihsan makanan daripada orang lain atau pun hanya makan sisa makanan di kedai makan, itu pun kalau diberi.
Pasangan suami isteri ini, Geo Tolentino Ringor and her husband John Benedict berada di Filipina apabila mereka didatangi oleh seorang budak lelaki yang meminta sedikit makanan buat dirinya. Geo membelikan budak lelaki tersebut makanan.
Bagaimanapun, pasangan ini terkejut apabila melihat budak lelaki tersebut menyuap adiknya makan. Hanya sesuap masuk ke mulutnya. Namun mereka berdua tetap gembira. Alangkah indahnya. Hanya dengan sebungkus nasi boleh menggembirakan mereka. Jadi, kita kena sentiasa bersyukur dengan setiap hidangan yang muncul di depan kita.
Sumber: Wartawan Jalanan

Leave a Reply