Letak Kamera Dlm Hutan, Muncul Gajah Ini Lakukan Sesuatu Yg Jarang Kita Lihat !!!

Pasang kamera perakam dalam hutan untuk lihat keadaan hutan. Tiba-tiba muncul seekor gajah, Pada mulanya gajah tersebut perlahan-lahan jalan dikawasan itu, kemudian sesuatu yang gajah itu lakukan memang jarang dan mungkin tak pernah kita lihat… Ada Video

Letak Kamera Dlm Hutan, Muncul Gajah Ini Lakukan Sesuatu Yg Jarang Kita Lihat !!! | Bagi kanak-kanak, kehidupan mereka hanyalah untuk bermain. Seharian dan semalaman, kanak-kanak mampu bermain apa-apa sahaja hingga mereka sendiri tertidur.

 

Bagi menggembirakan hati mereka juga, kita sentiasa membelikan alat permainan atau membawa ke taman-taman permainan.

Sebenarnya, anak-anak akan melalui proses perkembangan fizikal dan mental apabila mereka aktif bermain.

Begitu jugalah untuk anak si gajah. Di dalam hutan yang tebal, pasti tiada taman-taman permainan apatah lagi alat permainan.

Tidak mungkin anak-anak haiwan boleh bermain seperti kita. Namun demikian, seekor anak gajah menunjukkan kepintaran dan kecerdikannya mencipta permainan tersendiri.

Dalam video di bawah, anda boleh melihat aksi kegembiraan si anak gajah bermain gelongsor semulajadi di atas lumpur.

Anak gajah ini kelihatan seperti tidak sabar kerana terus merebahkan badannya dan turun ke bawah melalui kawasan berlumpur itu.

Mungkin video ini mampu memberikan anda satu idea untuk mencipta permainan sendiri di halaman rumah. Senanglah anda untuk melihat anak-anak bermain di rumah sendiri.

Lihat Video Berkenaan : DISINI

Leave a Reply