Gambar 2 Ekor Anjing Ini Jadi VIRAL Sblm Dilupuskan. Apa Yg Berlaku MENYENTUH Hati Ramai Orang !

2 Ekor anjing ini perlu dilupuskan. Beberapa jam sebelum tiba giliran 2 ekor anjing ini untuk dilupuskan, gambar 2 ekor anjing ini menjadi viral dan menyentuh perasaan ramai orang sehingga…….

Apabila menyedari hati anda sudah berasa luluh dan berderai dan kemudian tiba-tiba cebisan itu dikutip dan dicantum satu per satu. Itu mungkin perasaan yang dirasai oleh kedua-dua anjing ini.

Dua ekor anjing telah terselamat dari diri mereka dilupuskan apabila foto mereka memeluk satu sama lain pada saat nyawa mereka akan diambil menjadi viral di Facebook.

Sebuah organisasi perlindungan haiwan peliharaan Angels Among Us Pet Rescue di Georgia , Amerika Syarikat telah menghantar foto menyayat hati menunjukkan Kala dan Keira memeluk satu sama lain di belakang jaring besi di pusat perlindungan haiwan , beberapa jam sebelum mereka dijadualkan untuk dilupuskan.

Gambar 2 Ekor Anjing Ini Jadi VIRAL Sblm Dilupuskan. Apa Yg Berlaku MENYENTUH Hati Ramai Orang !

Bersama foto itu disertakan mesej yang akan membuat pencinta haiwan akan menitiskan air mata apabila membacanya, yang ditulis :

“Saya Kala dan ini Keira. Kami berdua berasa sangat takut di sini. Pekerja yang bekerja di sini dapat melihat betapa kami berasa sangat takut apabila kami memeluk satu sama lain dengan menyedari hari kami telah tiba. Kami berharap ada seseorang yang akan menyelamatkan kami atau kami akan menjadi ‘yang seterusnya’.

Keira yang berwarna hitam itu bukanlah ‘peninju sebenar’, hanya campuran sahaja. Ia begitu berani dengan memberitahu saya yang ia akan menjadi baik tidak kira apa yang berlaku. Keira memberitahu saya supaya tabah dan berani tetapi saya tidak tahu saya boleh bersikap begitu.

Bolehkah anda semua melihat wajah kami? Keira tahu apa yang akan berlaku. Anda akan dapat melihat di dalam matanya. Ia menunjukkan wajah yang berani , tetapi saya dapat merasai perasaannya dengan merasai dengupan jantungnya yang deras semasa saya berpaut padanya.

Sekiranya tiada siapa yang akan menyelamatkan kami, seseorang akan mengambil Keira dari pautan saya. Saya akan melihatnya melalui laluan itu dan ia tidak akan kembali. Saya akan menangis di sini. Kemudian mereka akan datang kembali ke sini dan mengambil saya melalui laluan itu.

Saya tidak tahu adakah saya seberani Keira. Kami menenangkan satu sama lain selagi kami berada di sini. Keira memberi saya harapan apabila saya merasakan ia telah tiada. Kini ia akan berakhir.”

Post di dalam Facebook itu dikongsi beribu pengguna dan dalam masa dua jam, kedua anjing itu telah di bawa berjumpa doktor haiwan dan ditempatkan di tempat perlindungan haiwan yang lain dengan selamat.

Gambar 2 Ekor Anjing Ini Jadi VIRAL Sblm Dilupuskan. Apa Yg Berlaku MENYENTUH Hati Ramai Orang !

Dalam laman Facebook rasmi Angels Among Us Pet Rescue yang telah dikemaskini dan memberikan kenyataan bahawa kedua-dua anjing itu berasa gembira yang mereka telah diberi peluang kedua dalam hidup.

Angels Among Us Pet Rescue menulis di dalam Facebooknya:

Gambar 2 Ekor Anjing Ini Jadi VIRAL Sblm Dilupuskan. Apa Yg Berlaku MENYENTUH Hati Ramai Orang !

Kala dan Keira

“MEREKA TELAH SELAMAT. Tiada perkataan yang dapat menyatakan betapa kami semua berasa gembira yang kedua sahabat baik ini telah selamat dan kembali bersama! Terima kasih kerana berkongsi, memberi sumbangan dan bantuan.

Lihat sahaja kepada mereka berdua! Itu antara sebab tugas kami menyelamatkan. Amat penting bagi kami menggalakkan sesiapa sahaja untuk melihat dan memahami yang menjaga haiwan peliharaan adalah komitmen sepanjang hayat.

Ia seperti mengatakan sesuatu yang mudah , mengapa kami tidak melakukan sesuatu tetapi mereka telah bertindak menunjukkan kepada kami dengan memujuk bahawa mereka berhak untuk hidup. Dalam dunia yang sempurna, sepatutnya setiap haiwan itu disayangi oleh seseorang dan mempunyai rumah perlindungannya sendiri.

Kami menghargai ada pusat perlindungan yang memahami mesej kami dan membolehkan kami berkongsinya dengan pencinta haiwan yang lain! Kita akan dapat melakukan banyak perkara hebat jika bekerjasama bersama!”

Kredit : Era Baru

Reply