Seekor Burung Dilihat Lemah Menanti Ajal Akibat Cuaca Panas. Apa Yg Lelaki Ini Buat Betul2 MELEGAKAN !!!

Tak ramai diantara kita yang akan berhenti bantu jika lihat ada binatang yang sakit & memerlukan bantuan. Disebalik wajah yg selamba, lelaki ini telah terjumpa seekor burung yang lemah menanti ajalnya diatas jalan akibat cuaca yg terlalu panas. Apa yang dilakukan oleh lelaki ini lepas tu sangat2 MENGEJUTKAN !!! Jom tengok. Ada VIDEO..

Gambar Bulatan Sekadar Hiasan: Google Images

Seekor Burung Dilihat Lemah Menanti Ajal Akibat Cuaca Panas. Apa Yg Lelaki Ini Buat Betul2 MELEGAKAN !!!| Seekor burung telah dilihat terbaring dan tidak berdaya untuk bangun kerana kehausan akibat cuaca yang sangat panas di satu jalan di Kuwait.

Seorang pejalan kaki lelaki yang melihat burung ini kehausan dan sangat lemah sehingga tidak berdaya untuk bangun berasa sangat simpati dengan burung ini lalu mendapatkan air untuknya. Lihat sahaja apa yang berlaku apabila burung ini diberikan sedikit air.

Lelaki ini telah menyiramkan burung ini dengan satu botol air minuman di mulut, kepala dan keseluruhan badannya. Dengan perlahan burung itu berasa segar dan celik serta bangun perlahan-lahan. elaki ini menyiramkan dan memberi minum dengan satu botol lagi air minuman. Dan burung ini bertambah segar dan bertenaga dengan pantas lalu bangun dengan matanya menjadi celik dan segar.

Satu lagi botol air minuman dibuka dan disiramkan kepada burung ini . Burung ini kemudiannya dengan segera telah pulih dari kepanasan melampau yang dialaminya tadi dan tidak lagi kehausan. Sambil ia memandang dengan jelas kepada lelaki yang telah menyelamatkannya.

Lelaki ini berhati mulia kerana dengan rasa simpati dan prihatinnya kepada makhluk bernyawa yang memerlukan pertolongan, satu nyawa telah dapat diselamatkan. Berbuat baik dan simpati itu bukan di kalangan manusia sahaja, malahan sesama makhluk yang lain juga. Burung ini mungkin mempunyai kehidupannya yang lebih panjang kerana pertolongan lelaki prihatin ini. Lihat video di bawah apa yang berlaku kepada burung kehausan ini apabila diberikan air.

VIDEO LELAKI BANTU BAGI AIR PADA BURUNG KEPANASAN

https://youtu.be/re19fWgA6TU

 

Sumber: Era Baru

Leave a Reply